Är det någon skillnad på Plopp och Center? De ser likadana ut och smakar ungefär detsamma... Enligt innehållsföteckningen är det samma ingredienser dessutom. Hmm... varför produceras Cloetta två identiska produkter, det är ju bara förpackningen som skiljer sig åt.
Jag har alltid gillat Plopp bättre men jag har absolut ingen aning om varför det är så. Eftersom det inte finns något som inte går att googla så fick jag genast svar på mina fredagsspekulationer vid en snabb googling.
Och visst är det skillnad! Hemligheten är olika aromatillsatser i fyllningen och att Ploppfyllningen har lägre socker- och fetthalt. Fyllningen i Plopp har cumarinarom med smak av karamell som tillsats, till skillnad från Center som har kolaarom.
Båda produkterna är tydligen lika efterfrågade så båda produceras fortfarande, trots att de båda är över 60 år gamla... det har aldrig funnits någon anledning att ta bort någon av dem.
Skillnaden är också att Plopp-fyllningen är lite "rinnigare". Anställda på Cloetta Fazer hävdar att skillnaden består i "koktiden" är olika för de två kolafyllningarna. Finsmakarna påstår sig känna stor skillnad, men det kan kanske vara lättare att uppleva smakskillnaden i en vanlig Center-rulle kontra en liten Plopp där chokladandelen är ca 10 procent lägre, än vid t.ex. styckbitarna, där chokladsmaken framträder mera.
Glasklart!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment